BUNS MET SPITSKOOLRENDANG

Buns ’n Roses, mijn vegetarische variant op een broodje pulled beef rendang.Het knapperige van het broodje, het zachte van de gegaarde spitskool, de spicyness van de rendangkruiden…heaven! 2 knapperige grote buns 1 spitskool50 g santen  (geperste, geconcentreerde kokosmelk)1 eetlepel olie50 cl groentenbouillon2 limoenblaadjes1 stengel sereh, overlangs gehalveerd1 eetlepel gula djawa (palmsuiker) Voor de boemboe (dit […]

BUNS MET SPITSKOOLRENDANG Meer lezen »

TAMME EENDENBORSTFILET MET NÉT IETS ANDERE SINAASAPPELSAUS

Dit smakelijke eendpersoonsgerecht is niet supermoeilijk om te bereiden. Maar zoals altijd: het staat of valt bij aandacht en focus. Nodig voor één vreemde eend in de bijt 1 filet de canette (tamme eendenborst vrouwelijk)1 perssinaasappel100 ml gevogeltefond1 scheutje grand marnier1 theelepel fivespicespoeder1 mespuntje chilipoederpeper en zout2 theelepels bruine suiker1 blokje roomboter van 2 x

TAMME EENDENBORSTFILET MET NÉT IETS ANDERE SINAASAPPELSAUS Meer lezen »

GEBAKKEN ZALM MET RODE BIETENSALADE

Zo af en toe hoef ik geen aardappeltjes, pastaof rijst.Deze keer heb ik snijboontjes zo fijn als macaroni. Staat nog leuk ook (#hetoogwilookwat) Gebakken zalm met rodebietensalade en snijboontjes Nodig voor 2 personen Voor de zalm 2 stukken zalm met huid van circa 125 gram10 cl slagroom1 sjalotje en 1 klein teentje knoflook, fijngesnipperd1 blokje

GEBAKKEN ZALM MET RODE BIETENSALADE Meer lezen »