KIP- NOODLE – EE- DOO

Noedels met stukjes kip en crispy groenten

Bij het wakker worden kan ik er al aan denken: noedels met kip.
Ik denk dat dat nog een erfenis van mijn jeugd is. Een warm maaltje in de ochtend is normaal bij ons. Niet zo raar met een Indische iboe, een mama die háár jeugd op Java doorbrengt.

Zelfs met die smulpapen bleef er weleens een restje eten over. Dat komt omdat mijn moeder altijd veel te veel kookte. Want stel je voor dat er onverwachts visite komt. Dat overgebleven eten werd ’s ochtends even opgewarmd in de wadjang (een wok zonder steel) en in plaats van een Hollands bammetje opgepeuzeld. De dag begint zo een stuk lekkerder. Ik zie mezelf nog zitten aan de keukentafel.

Wanneer ik op Bali ben, begin ik de dag ook het liefst met een nasi goreng of een bordje noedels. Ogen dicht en terug naar mijn jeugd.
Man man, wat kunnen ze daar koken. Met een precisie, een rust, de tijd en al het heerlijke eten dat gewoon om hen heen groeit. Altijd alles dagvers, gezond en met een balans in alle smaken.
Ik probeer altijd even stiekem een kijkje in de keuken te nemen. Dat kan ik niet laten.
Welke ingrediënten gebruiken ze? Wat is het geheim achter die goddelijke gerechten die ze me voorschotelen?

Alles wat ik van mijn moeder heb geleerd, wat ik heb gezien op mijn reizen en wat ik bij Aziatische restaurants in Nederland heb gegeten, komt samen in mijn super simpele maar oh zo lekkere bami goreng met kip. En zo heb ik er mijn eigen familierecept van gemaakt.
En hier zie je hoe dit fotogenieke gerecht op mijn eettafel staat te pronken :https://www.instagram.com/p/B4F9RLXBF-e/

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik allemaal in zo’n Bali Bami Bowl stop?
Check het recept op https://etenschappernanja.nl/recepten/

3 gedachten over “KIP- NOODLE – EE- DOO”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.