FOOD GUILTY PLEASURES, WIE HEEFT ZE NOU NIET?

Een zout dropje met een pepermuntje tegelijk eten. Kant-en-klare knoflooksaus over je broodje shoarma. Crackers met appelstroop en plakjes banaan. Ach, we hebben toch allemaal onze food guilty pleasures. Het begint al in je vroege jeugd wanneer je moeder je iets extra lekker toestopt. De smaak vergeet je nooit meer. Net als het moment waarop …

FOOD GUILTY PLEASURES, WIE HEEFT ZE NOU NIET? Lees verder »

Couscous met lamsvlees

Ik heb Marokkaans leren koken van mijn collega’s bij Slagerij Kaddour op IJburg Nodig voor het lamsvlees (2 personen): 500 gram lamsnek met bot30 gram roomboter en 2 eetlepels olijfolie2 theelepels ras-el-hanout1 kruidnagel2 theelepels kaneel1 ui, in blokjes1 teen knoflook, geperst Nodig voor de couscous 150 gram couscous2 eetlepels olijfolie1 ui, in blokjes1 knoflook, geperst2 …

Couscous met lamsvlees Lees verder »

ABRIKOZENCHUTNEY, EEN FRUITHAPJE VAN FORMAAT

Lekker, dit fruithapje. hiervan zou je standaard een potje in huis mogen hebben. Tip: maak een grote hoeveelheid en vul wat potjes voor de weggeef. Zo heb je altijd een kadootje in huis. 10 abrikoosjesrestje thee of 10 cl water2 eetlepels vruchtenazijn1,5 eetlepel honing2 eetlepels vanillesuiker1 klontje (plantaardige, vegan) gezouten roomboter1 ui2 laurierblaadjes2 steranijsjes5 gekneusde …

ABRIKOZENCHUTNEY, EEN FRUITHAPJE VAN FORMAAT Lees verder »