GEHAKTE PAARDENBIEFSTUK OP STAMPPOTJE CAVOLO NERO met relish van piccalilly

Dit koningsmaal is óf een stevige bodem voor een pittig schaakpotje óf om te verorberen na een glorieuze overwinning. Cavolo nero, ook wel palmkoolblad, is powerfood Anti-oxidanten, vitaminen, calcium, het zit er allemaal in.

NODIG:

500 gram gehakte paardenbiefstuk
1 ei
peper en zout
1 ui fijngesnipperd
1 theelepel tabasco

Voor
het stamppotje
1 grote bos gewassen, fijngesneden cavolo nero
(circa 350 gram)
750 gram geschilde aardappelen
1 fijngehakt knoflookteentje
1 kleingesneden sjalotje
70 gram roomboter
2 eetlepels olijfolie
1 dl melk
nootmuskaat, peper en zout uit de molen

Voor de relish:
3 eetlepels piccalilly
1 eetlepel grove Zaanse mosterd
1 eetlepel fijngehakte augurk
2 theelepels mayonaise

Meng alle ingrediënten van de relish goed doorelkaar.
Meng gehakte biefstuk, ei peper, zout, tabasco en  fijngesnipperde ui.
Verdeel in vier bollen en maak er met een steker vier mooie burgers van.

Zet de aardappelen op in ruim water met wat zout en kook ze 20 minuten
Bak het sjalotje en de knoflook in een wokpan in  20 gram roomboter en 1 eetlepel olijfolie.
Voeg de cavolo nero toe en wok dat in 2 minuten mee maar houd het beetgaar.
Giet de gare aardappelen af.
Pureer ze met 30 gram roomboter en de melk.
Meng de gewokte cavolo nero en sjalot en knoflook door de aardappelpuree en houd de stamppot warm.

Bak de paardenbiefstukburgers in 20 gram roomboter en 1 eetlepel olijfolie om en om (3 minuten aan iedere kant) knapperig. De burger mag een beetje rosé blijven.

Stort het stamppotje in een kookring op het bord.
Leg de burger erboven op.
Plaats 1 eetlepel relish op de burger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.