CANJA DE GALINHA DE NANJA Portugese beterschapskippensoep

NODIG:

1 hele kip of 3 kippenbouten
1 schoongemaakte prei in grove ringen gesneden
2 grote uien in blokjes
1 winterwortel in blokjes
3 fijngesnipperde teentjes knoflook
1 eetlepel olie
van elk 1 bosje fijngehakte peterselie, selderij en munt
1 citroen
1 rode peper in stukjes
200 gram rijst
2 bouillonblokjes
scheut  witte wijn
zout en peper naar smaak

Doe de kip in een grote pan samen met koud water, 1 ui,
de helft van de gesneden wortel en prei, de schil van 1 citroen, de rode peper, een ½ bosje peterselie, selderij en munt
Breng aan de kook en laat lekker pruttelen
Bak ondertussen de rest van de blokjes ui en de knoflook glazig in de olie
Kook de rijst volgens de verpakking
Haal de kip na ongeveer 2 uur voorzichtig uit het vocht en zeef de andere ingrediënten eruit.
Voeg het sap van de citroen, de wijn, bouillonblokjes, gebakken ui en knoflook,
de rest van de winterwortel, prei, peterselie, selderij en munt toe.
Laat het geheel nog 20 minuten zachtjes koken
Pluk de gekookte kip en doe het vlees en de gekookte rijst in de soep
Breng op smaak met peper en zout

Zoals je weet, smaakt soep de volgende dag nóg lekkerder dan de dag waarop je het maakt.
Eet deze Portugese soep met stevig boerenbrood met olijventapenade en chorizo.
Vergeet vooral niet een pannetje bij de buurvrouw langs te brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.