BUNS MET SPITSKOOLRENDANG

Buns ’n Roses, mijn vegetarische variant op een broodje pulled beef rendang.
Het knapperige van het broodje, het zachte van de gegaarde spitskool, de spicyness van de rendangkruiden…heaven!

2 knapperige grote buns
1 spitskool
50 g santen  (geperste, geconcentreerde kokosmelk)
1 eetlepel olie
50 cl groentenbouillon
2 limoenblaadjes
1 stengel sereh, overlangs gehalveerd
1 eetlepel gula djawa (palmsuiker)

Voor de boemboe (dit kruidenmengsel maak je in de keukenmachine of met een vijzel)

1 ui en 2 tenen knoflook, gesnipperd
1 stukje verse gember van 2 cm  en 1 stukje laos van 1 cm fijn gesneden
1 halve theelepel trassi (garnalenpasta)
5 gehakte kemirienoten
1 tl djinten (komijnzaad)
1 tl ketoembar (korianderzaad)
1 tl koenjit (kurkuma)
2 kruidnageltjes
1 rood pepertje in stukjes
! scheutje zonnebloemolie

Bak de boemboe in 1 eetlepel olie.
Voeg de santen, gula djawa, limoenblaadjes en sereh  toe
Doe de gesneden spitskool erbij en schep goed om.
Giet de groentenbouillon erbij en breng aan de kook
Stoof het geheel 2 uur

Beleg de knapperige buns met een flinke schep van de spitskoolrendang
Garneer met reepjes zoetzure komkommer en crunchy gefruite uitjes
Wil je het pittig? Doe er dan een schep pikante BBQ-saus erop.
Schenk je glas barstensvol met een Vavasour Pinot Gris 2019 uit Marlborough Nieuw-Zeeland met een toets van gember en rijp fruit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.