PICKNICKS AAN DE HAND 03-04-2021

Een voorzichtig lentezonnetje heeft haar weg gevonden in ons huis.
Ik hou ervan.
Toch laat het weer het niet toe om buiten te gaan picknicken.
Change of plans.

We maken er binnen een paasfeestje van. In petit comité met mijn huisgenoten.

Mijn parkietjes nodigen me vrolijk kwetterend uit in hun tot volière omgetoverde habitat.
Het uitzicht op de tropische plantenwand is adembenemend. De hangmat in ons inpandig balkon hangt er uitdagend bij: beklim me!
Ik worstel me met vereende krachten in het bungelende picknickkleed. Het voelt als opstappen op een vliegend tapijt dat niet wil starten.
Het resultaat: een dame, op haar paasbest gekleed met een blik van een pasgedekt schaap in een gynacologische houding. Wat een slecht plan.


Ik negeer de onbedaarlijke lachbui van mijn huisgenoten die zich relaxt aan tafel genesteld hebben.
Uit de hangmat klauteren, gaat me een stuk eenvoudiger af: gewoon een kwestie van omrollen, naar beneden kletteren, snel omkijken of niemand deze onelegante poging van uitstappen heeft gezien en dóór.

Terwijl ik zelfliefdevol over mijn gehavende knieën wrijf, denk ik met weemoed terug aan voorgaande picknickmiddagen in de Amsterdamse parken.
Zo herinner ik me er eentje met een gouden randje, die van mijn verjaardag van bijna een jaar geleden:
Op weg naar het park, zit ik muisstil in de auto en bestudeer de BLIJF THUIS borden langs de weg. Pfff. Toch negeren we de lockdownregels, hardcore. En da’s lastig want in die dingen ben ik een moraalridder te voet.


De goed gekoelde Champagne knalt richting goedbedoelde voorjaarszon; de dikbelegde volkorenbroodjes worden uitgedeeld. We proosten op het leven. En langzaamaan ontdooi ik.
Met elk slokje bubbels dat ik neem, tel ik mijn zegeningen en zonden. Ik kom flessen Champagne tekort.

Echter, zo’n picknick thuis heeft ook wel wat, hoor. Ik mis het roodwit geruite kleedje niet eens. De hartige en zoete zaligheden smaken er niet minder om.
De Champagne vloeit rijkelijk. En de geluidjes van de parkietjes klinken net als die van hun soortgenootjes in het Vondelpark.
Het is goed toeven in Indoorpretpark PaasIJburg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.