KALKOONEN 14-11-2020

Misschien schop ik sommige mensen tegen het zere been als ik zeg dat ik thuisisolatie eigenlijk helemaal niet zo erg vind.

Kijk, ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een partner-chef heb. Wij kunnen schaamteloos dagenlang in huis (oh nee, keuken) rondscharrelen zonder een kip te zien, behalve die in de pan dan.
En nee, dit zijn geen Coronakilo’s die je bij ons ziet; dit zijn liefdespondjes. De culinaire hapjes die we voor elkaar maken, worden regelrecht op heupen en buiken geplakt.

Het probleem van wat-doen-we-met-moeder-met-de-feestdagen? hebben we allebei helaas niet meer. Maar het fenomeen wat-zetten-we- op-tafel-met de-kerst? geeft genoeg stof tot nadenken.
Want ach, daar houden we ons nu voornamelijk mee bezig omdat we immers aan huis gekluisterd zijn, eventjes verschoond van echte problemen uit de grote, boze buitenwereld. Food for thought in de meest letterlijke zin van het woord.

We hebben alle tijd om het er op de bank met een kleedje en een Netnietflix over te hebben.
Geloof het of niet; we zijn zelfs aan het kerstproefkoken geslagen.
Met het voedselsurvivalpakket dat mijn werkgevers voor me hebben samengesteld heb en dat keurig netjes in een duurzaam papieren tasje voor de deur is afgegeven door een fijne collega.
Een soort vervroegd kerstpakket.
En, of de duvel er mee speelt, d’r zit gewoon een stuk kalkoen in!

Wij vullen niet alleen onze dagen binnenshuis. We vullen zelfs hele stukken vlees.
Kalkoonen noem ik het: Je samen even afsluiten van de buitenwereld en lekker inhouse aan het werk in ons oude vertrouwde keukentje dat over een paar weken wordt ingeruild voor een nagelnieuw exemplaar. Maar dat wordt pas ná de feestdagen.
By the way, het plan van samen zelf de keuken bouwen met zo’n Zweedse puzzel is het niet geworden, hoor.
Het is relatietherapeut of keukenboer…kiezen moet!

Of we meer binnen willen blijven en nog meer willen thuiswerken.
Nou, wij hebben gehoor gegeven aan deze dringende oproep van Mark. De verplichte quarantaine dwingt ons er min of meer toe.
Vind ik het erg? Welnee! Kalkoonen is zóó eind 2020!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.