PITTIGE POMPOENSOEP

Dit recept is Rutteproof voor max vier vriendinnen.
Eet er lekker Marokkaans griesbrood erbij, wat gerookt zeezout met een scheutje olijfolie en zaalouk (auberginedip).

INGREDIËNTEN

1,5 liter zelfgemaakte kippenbouillon
750 gram pompoen in stukjes
3 teentjes knoflook
1 gesneden ui, wortel en preistengel
3 theelepels zonnebloemolie
1 pakje kokosmelk van 200 ml
van ieder een ½  theelepel, kerrie, fenegriek, gemberpoeder, komijn, kardamom, kaneel
2 kruidnageltjes
1 stukje rode peper van 2 cm
zout en peper naar smaak
van elk een halve citroen en sinaasappel
2 eetlepels honing
3 takjes koriander fijngehakt

Bak de ui, knoflook en pompoen in een soeppan.
Voeg daarna de wortel, prei, alle specerijen, zout en peper toe.
Laat het geheel zachtjes smoren.
Als alles goudbruin gekleurd is, voeg je de gezeefde bouillon toe.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken totdat de pompoenstukjes gaar zijn.

Blender de soep met een staafmixer of gebruik een keukenmachine
Rasp de halve citroen en sinaasappel en voeg aan de soep toe. Pas op dat je alleen de schil raspt en niet het wit van de vrucht, anders word je soep bitter.
De kokosmelk en honing kunnen erbij. Laat nog twee minuten doorkoken.

Doe de koriander en het fijngesneden kipvlees van de bouillon in de kommen.
Schenk de kolkend hete soep erop.

De Viognier uit 2019 van Domaine Moulinier uit Saint Chinian heeft allures genoeg om sterke vrouwen en sappige verhalen aan te kunnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.