etenschapper - schrijver - chefkok

UIT DE KLEI GETROKKEN MAAR MET MIJN ROOTS
IN DE SAWA GEWORTELD. DAT BEN IK,
EEN WEST-FRIESE PINDA EN ETENSCHAPPER

Mijn passies voor taal en eten gaan heel ver. En dat moet ook, wil je een fantastische en betrouwbare etenschapper zijn.
Een oerhollandse vader met een talenknobbel neemt mij op mijn vijfde al mee naar de bieb.
Die Indische moeder die me de liefde voor eten bijbrengt, schotelt me uitheemse en Nederlandse gerechten voor. Laat me meekijken in de keuken van mijn ouderlijk huis.
Schrijven leer ik mezelf aan omdat ik letters zo interessant vind.
Die letters zet ik om in woorden, in zinnen en in kinderlijk eenvoudige maar snoezige poëzie. En naar brieven; ik zal wat epistels geschreven hebben.

De studie Nederlands /Engels aan de lerarenopleiding helpt me om met de technische kant van taal om te gaan. Ook prikkelt deze studie mij om creatief te gaan schrijven.
Er volgen jaren en schatten aan ervaring bomvol met culinaire belevingen en schrijfervaringen.
In mijn beroepsjaren als ondernemer, chef-kok en gastvrouw. En in mijn persoonlijke leven door te reizen in Zuid-Oost Azië en West- en Zuid Europa.
Ik werk in de foodsector bij slagers en traiteurs. Ik verkoop en adviseer op culinair gebied. En ik merk dat ik daar heel veel energie uit haal.
Een opleiding foodjournalistiek van Fontys/Elle Eten geeft me het laatste zetje en maakt me tot een schrijvende #etenschapper.
Recepten ontstaan tijdens het koken en verkopen van eten in mijn huidige baan. Nooit staat mijn hoofd stil als het over eten gaat.


Gelukkig geniet mijn omgeving van al dat lekkers. Of ik nou voor familie kook, ervaringen deel met goede vrienden tijdens eetfeestjes.
Eten is je lijf en je geest voeden. Food for thought.
Op Instagram en Facebook deel ik mijn gerechten en mooie eetmomenten.
En wil je weten wat mij, naast mijn reizen, etentjes en goede gesprekken met gelijkgestemden, zo heeft geinspireerd?
Bekijk dan dit filmpje.

Maar bovenal ben ik nu tekstschrijver. Sinds 2020 verzorg ik een culinaire column in het weekendmagazine VRIJ van het Noordhollands Dagblad voor 5 edities over heel Noord-Holland en zelfs daarbuiten met 175000 betalende abonnees.
In september 2022 verscheen mijn kookverhalenboek Pinda uit de Polder.
Ik werk freelance voor diverse opdrachtgevers.
Per juli 2023 start ik als redacteur bij een uitgeverij in B2B foodvakbladen.

Eindelijk mag ik mezelf fulltime tekstschrijver, auteur en columnist noemen!