POMPOENSOEP

CALL ME A SOUP LOVER

Ik hou van soep. Soep is voor mij comfortfood. En da’s precies wat je kunt gebruiken als je vanuit een plensbui je warme huis binnenstapt.

Een pannetje soep heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Maar helemaal in deze periode van het jaar krijg ik altijd zin om een maaltijdsoep te koken.
Liefst een grote pan vol zodat ik al dat lekkers kan delen met de mensen om me heen. Een van mijn favorieten is toch wel de pompoensoep.
Niet alleen omdat de pompoen een herfstgroente bij uitstek is.
Maar vooral omdat je eindeloos kunt variëren met de bouillon en de specerijen die je erin gebruikt.

HI PUMPKIN

Voor dit recept van pompoensoep gebruik ik kalfsschenkel. Het vlees hiervan is boterzacht. De merg van het botje geeft extra diepgang aan de bouillon. De pompoen en specerijen matchen perfect met het vlees in deze soep

Eerst zet je de bouillon op. Hiervoor gebruik je:

  • 5 liter water
  • 500 gram kalfsschenkel
  • 300-400 gram kalfspoulet
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kruidnagel
  • 1 stukje foelie
  • 1 stengel prei
  • 1 winterpeen
  • 1 grote ui
  • ½ bos selderij
  • 1 teen knoflook

Zet het vlees op in koud water.
Voeg de fijngesneden wortel, ui en prei en het gehakte teentje knoflook toe.
Breng het vocht aan de kook en laat op laag vuur een ruim een uur trekken (liefst langer).
Haal het daarna het botje van de kalfsschenkel uit de bouillon.

EN DAN KOMT HET…


Gebruik de volgende ingrediënten:

  • 1 flespompoen in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gesneden ui
  • 3 theelepels olijfolie
  • 1 pakje kokosmelk van 200 ml
  • van elk 3 theelepels kaneel, kerrie, fenegriek, zwarte peper
  • 1 eetlepel zeezout
  • van elk 1/2 citroen en sinaasappel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 takje koriander

TIP: Als je de flespompoen goed wast, hoef je deze niet te schillen maar kun je hem met schil en al gebruiken. Easy toch?

Bak de ui, blokjes pompoen en knoflook in een soeppan.
De specerijen, zeezout en peper kunnen erbij.
Laat het geheel zachtjes smoren.
Als alles goudbruin gekleurd is, voeg je de kalfsbouillon toe.
Het geheel kan nu zachtjes koken totdat de pompoen gaar is (duurt ruim een kwartiertje)
Blender de soep met en staafmixer (of gebruik een keukenmachine/foodprocessor) Rasp de citroen en sinaasappel en voeg aan de soep toe.
De kokosmelk en honing kunnen erbij.
Maak het af met fijngehakte koriander .

SMELL THE SWEETNESS

Ik hou van een bite in mijn pompoensoep.
Daarom kook ik een rookworst in plakjes mee(ongeveer tien minuutjes).
Met flatbread en dipjes (tapenade, zaalouk, yoghurtdip) maak ik er een complete maaltijd van.
En zo ik krijg alle gezonds en lekkers binnen wat ik nodig heb na een dag hard buffelen op mijn werk.




Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *