PAASBRUNCHDESSERT OM OP TE VRETEN

Een dessert mag natuurlijk niet ontbreken bij je Paasbrunch.Dit dessert is om op te vréten, zó lekker. Het liefst zou je ín het glas wilt kruipen…

Om vervolgens elk likje en kruimeltje eruit te kunnen snoepen.
Niet nodig om te vermelden dat dit Paasbrunchdessert het hele jaar door een geweldig toetje is.
Want alles wat er in dit dessert zit, lust je eigenlijk altijd wel na je maaltijd.
De koekjes van dit gerecht zijn ook erg lekker bij de koffie of thee.

TIP:
Verpak de koekjes voorzichtig in bakpapier en stop ze in een doosje. Zo heb je een snoezigzoet geschenkje als je bij iemand langsgaat.

Nodig voor 4 Paasbrunchdesserts

3 eiwitten (100 gram)
150 gram kristalsuiker en 100 gram poedersuiker
snufje zout
75 gram grofgehakte noten
50 gram pure chocolade grofgehakt en een blokje chocolade om te raspen
mespuntje chilipoeder
klontje boter
1 eetlepel fivespicespoeder
eetlepel honing
400 gram yoghurt 10 %
250 ml slagroom
4 eetlepels advokaat

Bak de grofgehakte noten in boter met de honing, chilipoeder en fivespicespoeder
Laat afkoelen

Doe zout bij de eiwitten en klop het in de hoogste stand met de mixer
Voeg daarna beetje voor beetje de suiker toe totdat er pieken ontstaan in het eiwit
Spatel de poedersuiker erdoor
Schep de chocolade en de noten erdoor
Leg bakpapier/ siliconenmatje op een bakplaat en schep met een eetlepel bergjes schuim
Houd wat afstand tussen elk bergje
Bak ze 30 minuten  op 110 graden in de (voorverwarmde) heteluchtoven

Laat ze afkoelen in de oven
Klop ondertussen de slagroom lobbig en schep door de yoghurt
Brokkel de koekjes in grove stukken
Schep de yoghurtroom en schuimkoekjes om en om in hoge, grote wijnglazen
Top af met een schepje advokaat
Rasp wat chocolade over het geheel

Genoeg gebubbeld bij de brunch? Schenk dan een mooie zoete wijn bij: Alain Brumont Pacharenc du Vic Bilh, Château Bouscassé Vendémiaire Octobre uit 2017 gemaakt van de Gros Mansengdruif.
Oude stokken, late oogst en dus weelderig zoet maar met frisse citrustonen. Ik vind hem picknickwaardig.
Geen alcohol? Een loeisterke espresso gaat er ook fantastisch bij, hoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.