ABRIKOZENCHUTNEY, EEN FRUITHAPJE VAN FORMAAT

Lekker, dit fruithapje. hiervan zou je standaard een potje in huis mogen hebben. Tip: maak een grote hoeveelheid en vul wat potjes voor de weggeef. Zo heb je altijd een kadootje in huis.

10 abrikoosjes
restje thee of 10 cl water
2 eetlepels vruchtenazijn
1,5 eetlepel honing
2 eetlepels vanillesuiker
1 klontje (plantaardige, vegan) gezouten roomboter
1 ui
2 laurierblaadjes
2 steranijsjes
5 gekneusde kardamompitten
Was de abrikoosjes

Snijd ze doormidden en haal de pit eruit
Schil de ui en snijd deze in kleine blokjes
Smelt een klontje boter in een steelpan
Fruit de blokjes ui .Zorg dat ze niet bruin worden.
Voeg de abrikoosjes toe
Doe de vanillesuiker en honing erbij
Blus af met 10 cl water of thee
Voeg de cardamompitten, laurier en steranijs toe
Kook het geheel  vijf minuten in op hoog vuur
Laat 40 minuten doorkoken op een heel laag pitje
De chutney kan van het vuur om af te koelen
Haal de cardamom, laurier en steranijs uit de chutney

En..Klaar!

Je ziet het al: niet te ingewikkeld, lekker veelzijdig in te zetten en ach best gezond, toch?
Het allerliefst eet ik deze verrukkelijke abrikozenchutney bij gerookt vlees of bij een stukje tamme eendenborstfilet.
Wil je weten hoe je een perfect eendje bereidt? Op de site van Wagenaar Poelier traiteur staat het recept van tamme eendenborstfilet met sinaasappelsaus.
Maar eerst snavel ik dit jummiehapje even naar binnen met een stukje boerenbrood en een homp gerookte ossenworst die ik bij mijn favoslager Moussa van
Slagerij Kaddour IJburg scoor.
If you don’t mind ;-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.