ZOMERTIJD

Een culinaire column met een zomers thema verzorgen. Kijk, dat noem ik nou het allerleukste vakantiebaantje ever!

Of ik de hele zomer een column wil schrijven voor de ZOMERTIJD weekendbijlage van het Noordhollands Dagblad?

Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Natuurlijk wil ik dat. Heel erg graag zelfs. Met elke week een ander, zomers thema kan ik nog gerichter schrijven dan dat ik normaliter doe wanneer ik met mijn treiter tussen de toetsen lig.

Ik heb inspiratie genoeg, met dit mooie weer. Ik duikel van feestje naar terrasje en van picknick naar strandtent.
Ik sta naast menig BBQ met in mijn zongebruinde handen altijd een glas mooie wijn maar nooit een vleestang. Want zelf houd ik niet zo van bbq-en, dat laat ik liever aan mijn pyromane partypoopers over.

Yvonne is er zo eentje. In haar riante binnenstadstuin verrast ze me keer op keer met culinaire creaties die zo uit de mouw van haar zomerjurkje lijken te rollen. Ook tienjarige zoonlief Lloyd doet lekker mee als het om koken gaat. Zijn apple crumble van de bbq is legendarisch. Hij heeft het talent van zijn moeder én van zijn twee vaders. Want ook die gaan regelmatig culinair los. En ik mag erbij zijn.

Whoopwhoop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.