CANAPÉETJE MET GEROOKTE PALING

Dit “rasechte” Jordanese gerecht doet het waanzinnig als voorafje tijdens het Kerstdiner.
Drink een pikketanussie bij een Jordanees canapeetje met gerookte paling voor het proosten.

NODIG VOOR 4 PERSOENEN

200 gram gefileerde gerookte paling (liefst dikke plakken van Jeroen)
4 plakken wit casino
zachte roomboter
olijfolie
100 gram crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
klein handje wasabi furikake (strooisel van sesam, bonitopoeder, groene thee en zeewier)
1 theelepel mierikswortel
1 snufje gerookt zeezout
peper uit de molen
2 takjes bieslook, zeer fijngehakt
4 Oost-indische takjes- en bloemetjes (cress, dille of eetbare viooltjes zijn een goed alternatief)

Maak een sausje van 1 eetlepel mayonaise, mierikswortel en 1 eetlepel crème fraîche.
Klop de rest van de crème fraîche stijf met wat zout. Spatel voorzichtig de gehakte bieslook erdoorheen.
Zet het sausje en de crème in de koelkast.

Snijd per plakje casino alle korstjes eraf. Snijd de plakken overlangs doormidden zodat je rechthoekjes overhoudt.
Smeer de broodjes aan beide kanten in met zachte roomboter.
Leg 4 broodjes neer.

Plaats op elk broodje 2 plakjes paling (met de binnenkant op elkaar).
Draai wat peper over de paling en dek ze af met de andere vier broodjes.
Verwarm een koekenpan en voeg een scheutje olijfolie toe.

Leg de belegde broodjes voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten krokant op matig vuur.
Haal ze uit de pan, plaats ze op een mooi bord.
Schep met 2 theelepels (in een bakje heet water gedompeld) 2 quenelles (ovaaltjes) crème fraîche
en plaats ze schuin op een getoast palingbroodje. Herhaal dit bij de andere 3 getoaste broodjes.
Strooi de furikake eroverheen.
Garneer het gerechtje met Oost-indische kersblaadjes en bloemetjes.
Schep er een lepeltje saus naast.

Dit rasechte Jordanese gerecht doet het waanzinnig als voorafje tijdens het Kerstdiner.
Drink een pikketanussie voor het proosten. En ga dan snel over op een Gewurztraminer Domaine Bott Frères 2018.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.