BAMIGERECHTJE MET KIP

ER ZIJN 5 REDENEN WAAROM IEDEREEN AAN EEN BAMIGERECHTJE MET KIP MOET. IK NOEM ZE JE ALLEMAAL

Bami is super simpel om te maken en onwijs lekker als licht ontbijt, lunch, diner of latenight snack. Jawel zelfs als ontbijt doet ie het steengoed.
Ik geef je vijf redenen waarom iedereen aan de bami moet.

Hier in het Westen kennen we noedels van origine als bijgerecht van de Chinees-Indische restaurants. Je weet wel, die met een plak ham en een spiegelei. Oh enne, vergeet de stokjes kipsaté met weeë pindasaus niet.
In Indonesië eten ze een kommetje bami (of nasi) bij het ontbijt omdat het een gezonde start van de dag is.
Trouwens, ze eten daar de hele dag door kleine porties die lekker licht, gezond en betaalbaar zijn. Daarbij is zo’n mega lekker hapje in no-time bereid.
Ik schreef er al over in een eerdere blog. Dat zegt genoeg, toch?

Bami is altijd een goed idee

De ingrediënten koop ik meestal bij de grote Aziatische supermarkt Amazing Oriental in winkelcentrum Boven ’t IJ want daar vind ik alles bij elkaar in één shop.
Met uitzondering van de kippenvlees want dat haal ik tegenwoordig bij Wagenaar Poelier en traiteur Amstelveen. Gewoon omdat ik weet dat hun kippetjes letterlijk kakelvers zijn en met hun malse dijtjes lekker hebben kunnen rondscharrelen. Kijk da’s nou ook weer reden waarom iedereen aan de bami moet.

Dit easy peasy recept is voldoende voor vier personen. Heb je nou teveel gekookt , of te weinig gasten 🙂 dan eet je het restje gewoon de volgende morgen maar dan als ontbijt met een gebakken eitje.

Voor dit supergemakkelijke bamigerechtje met kip heb je nodig:

  • 250 gram fijne mie
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 stelen lenteui (bosui)
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel vissaus (nam pla)
  • 2 theelepels sambal
  • 1 handje gefruite uitjes
  • 1/3 bos koriander
  • 150 gram spekblokjes
  • 400 gram kippendijstukjes

En hoe werkt het?

  • 1.Kook de mie volgens de verpakking
    Giet de mie af en laat deze uitlekken
  • Bak de spekblokjes en blokjes kip met de fijngesneden ui en een teentje gehakte (of geperste) knoflook in een grote koekenpan
    (een wok of hapjespan kan ook)
  • Voeg de blokjes paprika toe.
  • Daarna kan de lente-ui en de taugé erbij.
  • Nu mag de bami in de pan.
  • Giet de ketjap, de vissaus en de sambal eroverheen.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Strooi wat gefruite uitjes en fijngehakte koriander over de bami.

Dit gaat je lukken!

Nog ff de 5 redenen op een rijtje


1. Dit smaakvolle hapje eet je op elk moment van de dag. Echt ANYTIME.
2. Een bamigerechtje met kip en verse groenten is enorm gezond en lekker licht dus makkelijk verteerbaar.
3. Een topper als dit is binnen 15 minuutjes van de wok in je kommetje. Geen tijdrovende klusjes voor jou, ajb.
4. Je hebt weinig afwas en geen ontplofte keuken als je dit Aziatische pareltje bereidt. Dus geen gedoe.
5.De belangrijkste reden van alle vijf is: iedereen, echt iedereen loves Bami. Ik weet zeker dat je het iedereen kunt voorschotelen!

Deze bami smaakt overigens té lekker met gebakken kippendijtjes in sweet ’n sour maar daarover later meer.
Laat me in een reactie hieronder weten hoe yummy jij dit gerecht vond.
Als dank krijg je dan persoonlijk een recept van mijn eigen debomlekkere, geheime guilty-pleasure-bamisoep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.