FOOD GUILTY PLEASURES, WIE HEEFT ZE NOU NIET?

food guilty pleasure thoughts

Een zout dropje met een pepermuntje tegelijk eten. Kant-en-klare knoflooksaus over je broodje shoarma. Crackers met appelstroop en plakjes banaan. Ach, we hebben toch allemaal onze food guilty pleasures.

Het begint al in je vroege jeugd wanneer je moeder je iets extra lekker toestopt. De smaak vergeet je nooit meer. Net als het moment waarop je het eerste hapje ervan  neemt en extra lang treuzelt met het verorberen van zoiets smaakvols. Want hé, het is toch zonde als zoiets goddelijks op is.
Ik heb bosjes food guilty pleasures vanuit mijn kinderjaren. Het was een godswonder dat ik slank was als kind.

VINTAGE FOOD

Er is één ding waar ik me zo heel af en toe nog schuldig aan maak. Wanneer ik er ontzettende zin in heb, koop ik ook meteen driehonderd (!) gram voor mij en mij alleen. Terwijl ik zo’n zelfde portie voorheen heel netjes met mijn moeder deelde. Ook zij was er stapelgek op, net als op mij.

De meest gangbare variant bestelden mijn moeder en ik graag als lunchgerecht in een klassiek (lees oubollig) hotel-restaurant op toast met gebakken champignons, ui en spekjes.
Soms smaakte het alsof wij de enige waren voor wie de patron deze lunchtopper op de kaart hield. Want: uit de vriezer, geforceerd ontdooid en te lang in de pan. Oja, en de toast was waarschijnlijk nog over van het ontbijt van de hotelgasten.

KIPPENLEVERTJE GOES ITALIAN

Nu eet ik ze lekker in mijn eentje en denk terug aan de versie van mijn moeder: sjalotje, knoflook, nootmuskaat, ketjap en sambal badjak. En ook met spekjes en champignons. Geen brood erbij, dat geeft ruis. Gewoon straight.
Zelf heb ik er een Italiaanse twist aan gegeven.
Ik bak ze met een uitje, knoflook, Italiaanse kruiden en een scheutje witte wijn. Dan doe ik er in de schil gekookte nieuwe aardappeltjes bij die ik even door de slagroom haal.
Vervolgens zet ik First Dates aan, nestel me aan de eettafel (zoiets absurd lekkers eet je niet op de bank met een bordje op schoot).
En ik treuzel. Big Time!
Want mijn food guilty pleasure kippenlevertjes verdienen alle aandacht. No doubt.

Ik ben heel nieuwsgierig wie van jullie ook zo van kippenlevertjes houdt.
Het recept van deze food guilty pleasure vind je hier.
Die steengoeie kippenlevertjes haal ik trouwens bij Wagenaar Poelier Traiteur in Amstelveen. De ambitieuze tweelingzusjes Joyce en Patty hebben niet alleen de fijne kneepjes van het vak van hun vader geleerd maar ze hebben zelfs het bedrijf van hem overgenomen.

Enne? Wat is nou jouw ultimate food guilty pleasure?
Laat het me weten in een reactie op deze blog.

1 gedachte over “FOOD GUILTY PLEASURES, WIE HEEFT ZE NOU NIET?”

  1. Pingback: KIPPENLEVERTJES - ETENSCHAPPER NANJA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.