Een Rheingau Riesling Trocken 2018 Künstler isde wijnkeuze deze keer. Want deze wijn past fabelhaft bij de pit van de vissaus in de bami. En wat Deutsche Punktlichkeit kan ik wel gebruiken bij het ontspullen in de keuken.
500 gram kippendijvlees uit de vriezer in grove stukken gesneden
150 gram diepvriesdoperwtjes
1 pak bamigroenten
2 uien in blokjes van 1×1 cm
2 teentjes knoflook fijngesnipperd
3 cm gember geschild en fijngehakt
het sap van 1limoen
1 rood pepertje in stukken
2 blaadjes djoeroek peroet (limoenblad)
1 stengel sereh (citroengras)
25 cl kokosmelk
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel ketjap manis
van ieder 1 theelepel ketoembar, laospoeder en koenjitpoeder
2 theelepels peper en zout (evt meer naar smaak)
2 eetlepels zonnebloemolie
peper en zout
1 pak rijstnoedels
zakje emping (kroepoek met een bittertje)
Leg de noedels 2 minuten in kokend water met zout en giet daarna af
Bak de ui en knoflook in wat olie.
Doe alle specerijen en kruiden erbij
Laat ze een minuutje meefruiten
Doe het kippendijvlees erbij, schep alles goed door en bak het geheel 5 minuten
De kokosmelk en het limoensap mag erop
Bak de bamigroenten en doperwtjes in een grote wok of koekenpan
Voeg de vissaus toe
De noedels mogen erbij. Schep goed om
Giet de ketjap erover en schep weer door
Verdeel het noedelgerecht over vier borden
Schep de kip erover.
Verkruimel de emping er op het laatst over voor een krokante twist