BROWNIE, DE KLASSIEKER

Deze brownie maak ik natuurlijk niet alleen voor mijn Valentijn.
Chocola in een dessert is eigenlijk op elke dag wel lekker.
Maak hem met liefde dan proef je de passie.

Nodig

150 gram boter
250 gram pure chocolade
3 kleine eieren
250 grasm suiker
10 gram vanillesuiker
150 gram bloem
150 gram gehakte pecannoten
snufje grofgemalen zout

Bekleed een bakblik met bakpapier
Smelt boter en chocolade op laag vuur
Klop de eieren met suiker en vanillesuiker luchtig
Meng dit met chocolade-botermengsel
Voeg dan bloem, zout en noten toe
Spatel voorzichtig door zodat het geheel lekker luchtig blijft
Bak het geheel af in 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Steek er met een hartjesvorm een liefdevol hart uit.

De ultieme wijn bij chocolade is toch écht een Pedro Ximenez Reserva Familia, Bodégas Malaga Virgen.
Deze zoete , bijna stroperige sherry kenmerkt zich door een nootachtige smaak met een hint van gele rozijntjes en gedroogde vijgen.
Alsof Cupido over je tong…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.