ANWB-etenschapper 26-09-2020

Wat zo mooi begint met een goed glas wijn en wildkroketjes, lijkt te eindigen in een nachtmerrie.Ik heb een date met een vroegere schoolvriendin op een mooie Pllek in Amsterdam-Noord.  Anekdotes over de middelbare schooltijd toen we flierefluitend, port-aan-de-keukentafel-drinkend, stiekem rokend door het leven gingen, zijn niet van de lucht.In die tijd deelden we alles,

ANWB-etenschapper 26-09-2020 Meer lezen »

OP DE HUID GEBAKKEN KABELJAUW MET MOSTERDSAUS, GEKOOKTE MOSSELEN, GEGRILLDE GROENE ASPERGES EN GEPOFTE TOMAATJES

Vraag aan je visboer of hij een paar mooie, hoge moten kabeljauwfilet met vel voor je snijdt. Hoe hoger het stuk, hoe rustiger je het kunt garen en des te sappiger het blijft. NODIG VOOR VIER PERSONEN 4 moten kabeljauw van circa 175 gram per stuk500 gram mosselen in de schelp150 gram soepgoenten2 dl witte

OP DE HUID GEBAKKEN KABELJAUW MET MOSTERDSAUS, GEKOOKTE MOSSELEN, GEGRILLDE GROENE ASPERGES EN GEPOFTE TOMAATJES Meer lezen »

VISSEN NAAR COMPLIMENTJES 05-09-2020

Ze hebben het bijna allemaal:Dat loopje, die quasi-nonchalante blik. Net iets te grote tattoos die onder hun mouwen vandaan piepen. En…een profielfoto met zelfgevangen-karper-van-pak-em-beet-een-meter op facebook en Tinder. Eten kan smelten, overkoken, opdrogen, inzakken, mislukken, aanfikken, omvallen. Tja en dan rest je niets anders dan óf mopperen óf het resultaat van noeste inspanning in de

VISSEN NAAR COMPLIMENTJES 05-09-2020 Meer lezen »