Dit gerecht is gemberneutraal, vlees noch vis en, linksom of rechtsom altijd de juiste keus.
Want: heerlijk als lunch, diner, borrelhapje en snack.
En, volwaardig vegetarisch.
Nodig voor een klein partijtje:
5 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels paneermeel
1 eetlepel olijfolie
40 gram roomboter
400 gram sinazie
1 teen geperste knoflook
1 rode ui gesnipperd
1 takje rozemarijn en tijm, fijngehakt
3 grote eieren
125 ml crème fraîche
175 gram geraspte oude kaas
100 gram blauwe kaas gebrokkeld
100 gram walnoten grofgehakt
75 gram taggiasche olijven (zonder pit) gehakt
Verwarm de oven voor op 180 ºC
Vet een quichevorm in met olie en bekleed met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Strooi paneermeel over het deeg
Verhit de boter
Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min.
Doe de spinazie, rozemarijn en tijm erbij en bak kort totdat de spinazie geslonken is.
Lek uit in een zeef
Klop de eieren met de crème fraîche, de helft van de geraspte kaas en peper en zout
Verdeel het spinaziemengsel over het bladerdeeg.
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas, de walnoten, olijven en de brokjes blauwe kaas
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Drink er een zorgvuldig geselecteerde wijn bij bijvoorbeeld een Riesling Spätlese van Weingut Meulenhof, 2019. Deze weelderige wijn met een smaakvol restzoetje doet het lekker met de blauwe kaas van de quiche. Een gewaagde keuze