Natuurlijk kun je dit gerecht ook met “gewone” rundergehakt maken.
Maar als het er toch is in het wildseizoen, maak hem dan met deze extra smaakvolle wildgehakt.
Nodig voor drie personen (want ik mag even maar één vriend uitnodigen)
300 gram verse papardelle
300 gram wildgehakt
1 grote teen knoflook, fijngesnipperd
1 grote ui in kleine blokjes
200 gram champignons in plakjes
100 gram knolselderij en 100 gram winterpeen fijne brunoise (héél kleine blokjes) gesneden
1 takje rozemarijn
3 blaadjes salie fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 blikje tomatenpuree
1 dl volle rode wijn
1 plakje kruidkoek in brokjes
1 laurierblaadje
2 verkruimelde kruidnageltjes en drie gekneusde jeneverbessen
peper en zout uit de molen
2 eetlepels olijfolie
Bak 1 gesnipperde, grote ui met een teentje knoflook in de olijfolie.
Voeg het wildgehakt toe en bak dat helemaal rul.
Bak de champignons mee.
Doe er tomatenpuree bij en bak op hoog vuur
Voeg dan knolselderij en winterwortel , salie, jeneverbessen, kruidnageltjes en rozemarijn toe.
Doe de wijn en kruidkoek erbij
Draai de warmtebron laag
Breng op smaak peper en zout en laat nog 20 minuten pruttelen
Pik de jeneverbesjes en laurier uit de saus
Kook de pappardelle volgens de verpakking
Verdeel over 4 diepe borden
Schep de saus erover De Zuid-Afrikaanse Sieraad uit Stellenbosch van de Cab Sauv-druif doet zijn naam eer aan.
Ik draag hem op handen.
TIP:
Geen verse papardelle in de winkel? Gebruik verse lasagnevellen en snijd die in repen van circa 1-1,5 cm.