KIPPENLEVERTJES MET WITTE WIJN EN UIEN

FEGATINI DI POLLO CON VINO BIANCO E CIPOLLE
Deze wannahave kippenlevertjes met witte wijn en uien eet ik graag met nieuwe aardappeltjes en geconfijte sjalotjes. In mijn blog https://etenschappernanja.nl/food-guilty-pleasures-wie-heeft-ze-nou-niet/ lees je waarom.

WAT HAAL JE IN HUIS VOOR DIE LEKKERE KIPPENLEVERTJES MET WITTE WIJN EN UIEN?

Voor de kippenlevertjes ga ik bij een goede poelier langs. Echt! Lekker vers horen ze te zijn. En het liefst van een scharrelkipje natuurlijk. Zelf zweer ik bij wagenaarpoelier.nl uit Amstelveen. En vind je dat iets te ver? Er is vast ook een goede poelier bij jou in de buurt.

Dit recept is voor vier personen?

  • circa 1 kg kippenlevertjes
  • witte wijn ( oh nee, die heb je altijd in huis ?)
  • 2 grote uien
  • 1 stengel prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 schepje bloem
  • peper en zout
  • 1 heel klein stukje rode peper
  • olijfolie
  • roomboter

EN HOE FIX JE HET?

-Dep de kippenlevertjes droog met keukenpapier
-Leg ze op een bord
-strooi wat peper en zout over het vlees
-bestuif het met bloem en zorg dat de levertjes goed bedekt zijn

-snij de uien in fijne stukjes
-snij de prei in ringetjes (was em wel goed, he!)
-hak de knoflook ragfijn
-bak de ui, knoflook en knoflook in wat olijfolie
-strooi de italiaanse kruiden over de groenten
-giet er een beetje witte wijn over en laat zachtjes stoven
-doe ondertussen in een andere koekenpan  olijfolie met een klontje roomboter
-bak hierin de kippenlevers tot ze een mooi bruin kleurtje hebben (circa vijf minuten)
-blus ze af met een flinke scheut witte wijn.
-voeg de ui, prei en knoflook bij het vlees en laat nog vijf minuten zachtjes stoven
-check tussendoor het vlees door een dik stukje even in te kerven (is ie mooi rosé, dan is ie top)

Buon appetito,
laat me in een reactie hieronder weten hoe bellissimo jij deze ondergewaardeerde hartige hapjes vindt!




2 gedachten over “KIPPENLEVERTJES MET WITTE WIJN EN UIEN”

  1. Pingback: WAT MAAKT ABRIKOZENCHUTNEY NOU ZO VERRUKKELIJK? - ETENSCHAPPER NANJA

  2. Pingback: FOOD GUILTY PLEASURES, WIE HEEFT ZE NOU NIET? - ETENSCHAPPER NANJA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.