Met een goed glas kruidige,toch frisse,jongfruitige Côtes du Rhône Florilège van Domaine Coste Chaude en een gulzige neef.
Precíes 250 gr rundergehakt en 250 gram kalfsgehakt
300 ml water
2 eieren
100 gram paneermeel
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel cayennepoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 gesnipperde ui
1 teen gehakte knoflook
50 gram roomboter
Voeg alle ingrediënten (behalve de roomboter en het water) bij elkaar en kneed er gehaktdeeg van
Maak met natte handen vier beste ballen van het gehaktdeeg.
Leg ze een half uurtje in de koelkast.
Neem een grote braadpan en laat de roomboter smelten.
Braad de gehaktballen rondom aan tot ze goudbruin zijn.
Voeg een kopje water toe zodat ze net niet helemaal onder het vocht komen te staan.
Laat ze ongeveer 45 minuten garen in een dichte pan en draai ze halverwege de braadtijd even om.
Ze smaken onwijs lekker met ouderwetse, gekookte kruimige piepers en Hollandse groenten Of bij een stamppotje.
Ook kun je met dit recept 12 kleine gehaktballetjes maken en die met een lik grove, pittige mosterd als borrelhapje nuttigen