DAGING RENDANG IBOE STIEN

rundvlees met nasi kuning

Daging Rendang, de koning van de Indonesische keuken. Iedereen wil toch het recept van dit Indonesische vleesgerecht. Maar deze is speciaal voor Eric!

Dit recept is voor 4 à 5 personen. Ik raad je aan om hoeveelheden te verdubbelen want dit is echt een gerecht om te delen met velen. Met je buren bijvoorbeeld zoals je hier kunt zien

DIT GAAT IN DE BOEMBOE (HET KRUIDENMENGSEL):
3 uien, grof gesnipperd
3 tenen knoflook
1 stukje verse gember van 2 cm
1 stukje laos van 1 cm
1/2 tl trassi (garnalenpasta)1 klein handje fijngeplette kemirienoten
1 tl djinten (komijnzaad)
3 tl ketoembar (korianderzaad)1 tl koenjit (kurkuma)

VERDER GEBRUIK JE
1 kg rundersukade in blokjes van 1 bij 1 centimeter (ook weer bij die steengoeie slagerij Kaddour vandaan)
zonnebloemolie
1 blikje tomatenpuree
5 daun salam, (gedroogd Indisch laurierblad)6 daun djeroek poeroet (limoenblad)
2 stengels sereh (citroengras) in een knoopje gelegd
2 el ketjap manis1 el sambal oelek of een klein rood pepertje
2 schijfjes gula djawa (palmsuiker) of bruine basterdsuiker
1 liter water
125 g blok santen  (geperste, geconcentreerde kokosmelk)
peper en zout naar smaak

EN DAN?
Maal alle ingrediënten voor de boemboe  in een keukenmachine met een eetlepel zonnebloemolie en water.
Verhit een braadpan met wat zonnebloemolie en fruit de boemboe 2 minuten aan.
Roer de tomatenpuree er doorheen
Voeg alle ingrediënten toe behalve het vlees, water en santen en breng aan de kook.
Nu kan het vlees en de santen erbij
Breng op smaak met peper en zout
Sudder het vlees op een heel laag pitje in circa 2 uur gaar. Langer mag altijd hè.
Haal voor het serveren de blaadjes en stengels eruit (die kun je niet eten?)

Dit gerecht past uitstekend op de rijsttafel. Of eet het met wat pittige sperzieboontjes en witte rijst. Selamat makan. Eet smakelijk!

3 gedachten over “DAGING RENDANG IBOE STIEN”

  1. Ik heb alles gelezen er staat.Je krijgt zeer zeker meteen trek als je recepten leest. Ik heb er in ieder geval weer lekker van genoten en ik hoop dat je verder lekker gaat met je werk.
    Groetjes, Dymhna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.