Dadels, oeh, love them!
Als ik ze bij de Turkse groentenboer haal, moet ik me bedwingen om ze niet onderweg naar de keuken al in mijn mond te steken
Dadels zijn puur al ontzettend lekker. Toch kies ik deze keer voor om er een borrelhapje van te maken.
Iedereen kent de dadel met roomkaasvariant. Maar ik vul die zoete pronkstukken ook graag met zachte geitenkaas. En wat ik met de geitenkaas doe, lees je hier:
NODIG:
5 grote gedroogde dadels (neem echt die van hoge kwaliteit; laat je adviseren door de notenboer/groentenboer
1 geitenkaasbolletje van circa 80 gram
1/2 kopje sterke espresso
2 muntblaadjes fijngesneden
4 amandelen
1 dun schijfje verse loeigember ragfijn gehakt
1 theelepel honing
2 theelepels zonnebloemolie
HOE WERKT HET?
Bak de amandelen in wat olie en voeg de honing toe
Laat ze afkoelen en hak ze dan heel fijn
Prak het geitenkaasbolletje los met 2 vorken
Meng de kaas met de espresso, amandelen, munt en gember
Snijd de dadels door de helft en ontpit ze
Vul de dadelhelften met de geitenkaas.
Het is een supereenvoudig gerechtje. De kracht zit hem juist in de combinatie van zoutige kaas, het bittertje van de koffie, het frisscherpe van munt en gember en het notigzoete van de amandelen.
Wat een smaakexplosie.
Met dit borrelhapje kun je echt voor de dag komen bij je vrienden.
Of, eh.. verras je date met deze exotic date