5 REDENEN WAAROM IEDEREEN AAN DE BAMI MOET!

IJburg fotografie en tekst
glassnoodles met kip

Een bamigerechtje is supersimpel om te maken en onwijs lekker als licht ontbijt, lunch, diner of late night snack. Jawel, zelfs als ontbijt. Ik noem je 5 redenen waarom iedereen aan de bami moet

Hier in het Westen kennen we dit noedelgerecht van origine als bijgerecht van de Chinees. Een plak ham, een gebakken spiegelei ét voilà. Oh enne, vergeet de stokjes kipsaté met weëe pindasaus niet.
In Indonesië eten ze een kommetje bami (of nasi) bij het ontbijt. Een gezonde start van de dag.
Trouwens, ze eten daar de hele dag door; kleine porties, lekker licht, gezond en betaalbaar. En het is zo gepiept, hè, zo’n megalekker hapje is in een mum van tijd bereid.
Mijn voorgaande blog gaat over mijn jeugdliefde, de bami met kip. https://etenschappernanja.nl/blog-noedels-met-kip/ . Says enough!

In deze blog vertel ik je wat er voor nodig is om dit gerechtje te maken.
De ingrediënten haal ik altijd bij de grote Aziatische Supermarkt in het Winkelcentrum Boven ’t IJ. https://amazingoriental.com/winkels/amsterdam-noord/
Lekker alles bijelkaar in één shop. Met uitzondering van de kippendijen, die haal ik bij Wagenaar Poelier en Traiteur in Amstelveen. Omdat ik weet, dat hun kip letterlijk kakelvers is en lekker heeft rondgescharreld. https://wagenaarpoelier.nl/. Das ook weer reden waarom iedereen aan de bami moet.

Dit easy peasy recept voor het bamigerecht met kip is voldoende voor vier personen. En heb je teveel (of te weinig gasten 😉 dan eet je het restje de volgende morgen gewoon weer maar dan als ontbijtje met een eitje (gebakken of als omelet)

Voor deze supergemakkelijke bami met kip heb je nodig:

250 gram fijne mie

1 paprika in kleine blokjes
1 gesnipperde grote ui
1 teentje knoflook
3 stelen lenteui (bosui) fijngesneden
100 gram taugé
1/4 bos fijngehakte koriander


1 eetlepel ketjap
1 eetlepel vissaus (nam pla)
2 theelepels sambal
1 handje gefruite uitjes

150 gram spekblokjes
400 gram kippendijstukjes

EN HOE WERKT HET?

1.Kook de mie volgens de verpakking

2.Giet de mie af en laat deze uitlekken

3.Bak de spekblokjes en kipblokjes met de fijngesneden ui en een teentje gehakte (of geperste) knoflook in een grote koekenpan
(een wok of hapjespan kan ook)

4. Voeg de blokjes paprika toe.

5. Daarna kan de lenteui en de taugé erbij.

6. Nu kan de bami in de pan.

7. Doe de ketjap, de vissaus en de sambal eroverheen.

8. Meng alles goed doorelkaar op een laag vuurtje/pitje.

9. Strooi wat gefruite uitjes en fijngehakte koriander over de bami.

Dit gaat ook jou lukken!


Ik vertel je nog ff waarom iedereen aan de bami moet!

1.Dit smaakvolle hapje eet je op elk moment van de dag een lekkernij, ontbijt, lunch, diner, late night snack. Echt ANYTIME!
2. Bami met kip en verse groenten is enorm gezond en lekker light
3. Een gerecht als dit is binnen 20 minuutjes van de wok in je kommetje, geen tijdrovend keukenklusje voor jou, ajb
4. Je hebt weinig afwas en geen ontplofte keuken als je dit Aziatische pareltje maakt. Dus: géén gedoe
5. En most of all: Iedereen, écht iedereen loves Bami!


Laat me in een reactie weten hoe yummy jij dit gerecht vond! Of tag me in je post op fb.
Als dank post ik de volgende keer een recept van mijn eigen debomlekkere, geheime guilty-pleasure-bamisoep!

Deze bami smaakt overheerlijk met gebakken kippendijtjes. Het recept hiervan vind je in mijn volgende bericht.
Selamat Makan; Eet Smakelijk!